Szociális alapszolgáltatás bővítése

Az önkormányzatokat sújtó nehézségek ellenére az orvosi alapellátás mellett, a szociális alapellátás bővítése is napirenden van. A Somogyjádi Mikrotérségi Szociális Társulás elnökével, valamint Somogyjádi Alapszolgáltatási Központ És "Együtt Könnyebb" Időskorúak Otthona intézményvezetőjével előzetesen egyeztettünk, hogy az elvonások ellenére miként tudnánk magasabb szolgáltatást biztosítani, az időskorúak számára.

Értesítés kormányablakbusz szolgáltatás szüneteléséről

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a COVID 19 járvány terjedésének megakadályozása érdekében tett kormányzati intézkedésekkel összhangban, valamint a személyes találkozások jelentős csökkentése érdekében a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat 2020. november 11. napjától határozatlan időre felfüggesztésre kerül.

A korlátozó intézkedés megszűnését követően a mobil ügyfélszolgálat újra indításáról haladéktalanul tájékoztatni fogjuk a lakosságot. 

Tájékoztatás kormányablakbusz érkezéséről

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy mobilizált ügyfélszolgálat keretében kormányablakbusz érkezik településükre, melynek során személyi okmányokkal (személyazonosító igazolvány, vezetői engedély, lakcímkártya, útlevél, ügyfélkapu, parkolási igazolvány, diákigazolvány), gépjármű okmányokkal, valamint a kormányablakban indítható ügyekkel kapcsolatos ügyintézésre lesz lehetőség.

Ideje: 2020. október 15. (csütörtök) 14:45 –15:45  

Helye: Orvosi rendelő udvara

Turisztikai infrastruktúra fejlesztése Csombárdon

A projekt keretében a turisztikai infrastruktúra fejlesztéséhez az alábbi eszközök kerültek beszerzésre:

  • Nyitott kiülő - 3 db

A beszerzett eszközökön felül a kötelezően előírt nyilvánosság biztosítása érdekében 3 db projekt tábla is beszerzésre és kihelyezésre került.

Magyar Falu Program

MAGYAR FALU PROGRAM

Nyertes pályázataink:

 

Projekt címe: KÖZTERÜLETI JÁTSZÓTÉR FEJLESZTÉSE VÁRDÁN
Támogatás összege: 3.320.353,-Ft
Megvalósítás éve: 2020
Megvalósítás helye: VÁRDA 120. hrsz, 158 hrsz és 363. hrsz
Támogatott: VÁRDA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT

Turisztikai infrastruktúra fejlesztése Várdán

Az „Észak Kaposi Partnerek Vidékfejlesztési Egyesület - Turisztikai infrastruktúra fejlesztés” VP6-19.2.1.-31-2.2.1-17 kódszámú pályázati felhívás keretében a 3011217401 Projekt azonosító számú, 3035773396 iratazonosítójú Támogatói okirat alapján igénybe vehető támogatásból a 7442 Várda, Akác u. 1., Várda 120 hrsz.-ú ingatlanon és a Fő u. 105, Várda 148 hrsz-ú ingatlanon a „Turisztikai infrastruktúra fejlesztése Várdán” című projekt keretében az alábbi projekt-elemek valósultak meg:

Felhívás külföldről hazatérő várdai polgárok részére!

Az Olasz Köztársaság, a Kínai Népköztársaság, a Koreai Köztársaság és az Iráni Iszlám Köztársaság területéről érkező magyar állampolgárok a Magyarországra való belépés során egészségügyi vizsgálaton esnek át, amely eltűrésére kötelesek. Akiknél az egészségügyi vizsgálat során koronavírus fertőzés gyanúja nem merül fel, kötelesek 14 napra lakóhelyükön vagy tartózkodási helyükön otthoni járványügyi megfigyelésnek (házi karantén) magukat alávetni.

Felhívás 70 év feletti várdai lakosok részére!

Tisztelt 70 év feletti Várdaiak!

 

A koronavírus miatt elrendelt vészhelyzet miatt különösen fontos, hogy maradjanak otthon, minél kevesebb emberrel érintkezzenek, mivel a vírus Önökre a legveszélyesebb! 

A Kormány arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el.

Tájékoztatás a koronavírus kapcsán

Tájékoztatom Önöket, hogy a kormányzati intézkedéseknek, valamint az Operatív Törzs javaslatainak megfelelően a Várda Községi Önkormányzatnál a következő intézkedések lépnek életbe 2020. március 16. napjától:

A járványügyi helyzetre való tekintettel a Várda Községi Önkormányzat Hivatalában (7442, Várda, Fő u. 105.), összhangban az országos intézkedésekkel – a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében kérem Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a személyes ügyintézés helyett szíveskedjenek az elektronikus, telefonos, vagy postai ügyintézést igénybe venni az alábbi elérhetőségeinken:

Email: vardapmh@gmail.com

Telefon: 82/589-008

Bursa Hungarica ösztöndíjpályázat - 2020

Várda Községi Önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, az 51/2007. (III. 26.) Kormányrendelet alapján ezennel kiírja a 2020. évre a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázatot felsőoktatási hallgatók számára a 2019/2020. tanév második és a 2020/2021. tanév első félévére vonatkozóan.

Oldalak

Magyar Falu Program

Magyar Falu Program

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése

Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, Széchenyi 2020

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Háziorvosi alapellátás fejlesztése Somogyjád, Várda és Alsóbogát településeken

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán

Többfunkciós közösségi tér/szolgáltató központ létrehozása Várdán, Széchenyi 2020

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Belső-Somogy értékeinek megőrzése

Házi komposztálás népszerűsítése Várdán Projekt

Magyarország Megújul, Széchenyi Terv, Európai Únió